Menu

Strona 01 – Szef kuchni poleca

Staropolskie udko z kaczki z opiekanymi ziemniakami i buraczkami na ciepło – 26,00

Duszone polędwiczki wieprzowe z aromatyczną cebulką, kopytkami i surówką z kapusty – 32,00

Chłopska karkówka z pieczarkami i złocistą cebulką w balsamicznym sosie, z kaszą gryczaną i surówką sezonową – 29,00

Klasyczny burger Szefa – 26,00
(100% wołowiny, bułka ziemniaczana, bekon, cheddar, pomidor, ogórek kiszony, musztarda, sałata rzymska z sosem Tysiąca Wysp, frytki domowe, Colesław)

Strona 02 – Przystawki

Śledź tradycyjny w oleju z cebulką w śmietanie – 9,00

Tatar staropolski z polędwicy wołowej z piklami – 26,00

Wykwintne krewetki z czosnkiem i pietruszką 6 szt – 32,00

Panierowany camembert z żurawiną – 9,00

Strona 03 – Zupy

Domowy rosół z makaronem – 9,00

Flaczki sandomierskie – 12,00

Barszcz czerwony z uszkami mięsnymi – 10,00

Zupa cebulowa pod pierzynką z ciasta francuskiego i mozzarellą – 12,00

Żurek bieszczadzki z dodatkiem grzybów leśnych – 12,00

Strona 04 – Sałatki

Cezar – 22,00
(boczek, kurczak, grzanki, sałata lodowa, sos czosnkowy)

Chłopska – 24,00
(mix sałat, grillowany kurczak, boczek, pieczarki, sos winegret)

Nicejska – 25,00
(miks sałat, tuńczyk, czarne oliwki, jajko, pomidor, fasolka szparagowa, ziemniaki baby, czerwona cebula)

Strona 05 – Dania główne tradycyjne

Golonka po bawarsku 100g – 8,00

Pierogi domowej roboty: z mięsem i kapustą, ruskie – 16,00

Kurczak zagrodowy z pieca z domowymi frytkami i miksem sałat – 32,00

Staropolski kotlet schabowy z kością, ziemniakami i zasmażaną kapustą – 24,00

Placki ziemniaczane z gulaszem po świętokrzysku – 25,00

Panierowany filet z kurczaka z domowymi frytkami i surówką – 23,00

Strona 06 – Dania z grilla

Żeberka w sosie barbecue z domowymi frytkami i sałatką z kiszonego ogórka i czerwonej cebuli – 29,00

Stek z rostbefu w sosie pieprzowym z domowymi frytkami i miksem sałat – 36,00

Stek z polędwicy wołowej owinięty bekonem w sosie pieprzowym z opiekanymi ziemniakami i miksem sałat – 49,00

Strona 07 – Makarony

Penne Spinaci – 19,00
(makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowo-serowym z parmezanem)

Spaghetti z owocami morza – 27,00

Tagliatelle ze świeżym łososiem – 27,00
(śwież łosoś, cukinia, suszone pomidory, sos śmietanowy)

Pappardelle z leśnymi grzybami, rukolą w sosie śmietanowym z parmezanem – 28,00

Penne Pollo – 22,00
(makaron rurki z kurczakiem i brokułem w sosie śmietanowym z parmezanem)

Strona 08 – Ryby i owoce morza

Świeży dorsz w chrupiącej panierce, ziemniaki z wody, surówka z kiszonej kapusty – 28,00

Imperialski łosoś na szpinaku z karmelizowaną cebulką i miksem sałat – 34,00

Strona 09 – Desery

Szarlotka Rene’ – 12,00

Torcik ” Trylogia Czekoladowa ” – 15,00

Tiramisu – 12,00

Macedonia – sałatka ze świeżych owoców – 10,00

Deser dnia – 12,00

Fantazja lodowa z owocami i polewą – 10,00

Strona 10 – Dodatki obiadowe

Kasza Gryczana 100g – 6,00

Ryż 100g – 6,00

Ziemniaki opiekane 200g – 6,00

Frytki domowe 200g – 6,00

Ziemniaki z wody 200g – 4,00

Kapusta zasmażana 200g – 5,00

Musztarda, chrzan, ketchup 30g – 2,00

Pieczywo – 1,50

Strona 11 – Dla najmłodszych

Naleśniki z jabłkami – 13,00

Naleśniki z konfiturą owocową – 13,00

Chrupiące naleśniki z serem i konfiturą z wiśni – 14,00

Stripsy z kurczaka z frytkami, keczup – 19,00

Kopytka opiekane z cukrem – 12,00

Strona 12 – Surówki

Surówka Colesław 200g – 4,00

Mix sałat w sosie winegret 100g – 5,00

Surówka z marchwi 200g – 4,00

Surówka sezonowa 200g – 5,00

Strona 13 – Pizza

(Ø 24 cm, dostępna tylko w sobotę i niedzielę)

MARGARITA – 17,00
(sos pomidorowy, mozzarella, bazylia)

CZTERY SERY – 25,00
(sos pomidoruwy, mozzarella, gorgonzola, gouda, parmezan)

PARMA – 27,00
(sos pomidorowy, mozzarella, szynka parmeńska, rukola, płatki parmezanu)